mvpokal

Hver måned præsenterer vi Månedens virksomhed, hvor vi sætter spot på en af vores mange spændende medlemsvirksomheder, som bidrager til erhvervs- og/eller turismeudviklingen på Vestfyn.

Der er ikke specielle rammer eller krav, men hvis du eller en kollegavirksomhed har et nyt produkt, et særligt arrangement, nye lokaler eller noget helt fjerde, vil vi meget gerne fortælle om det. Vi ved meget men ikke alt - så giv os et ring på telefon 2490 8720 eller send en mail på kly@udviklingassens.dk, hvis du gerne vil indstille en virksomhed, eller hvis vi skal rette blikket mod din virksomhed.

Du kan også indstille en virksomhed online her

Udvikling Assens har tidligere kåret følgende virksomheder som Månedens Virksomhed:


prego2

 

Vi ved det godt alle sammen. Vi skal have fokus på klima og bæredygtighed – både for miljøets skyld, og fordi vores kunder, medarbejdere og andre samarbejdspartnere i stadig højere grad forventer og forlanger det. Men det kan virke ret uoverskueligt, og hvordan kommer man lige i gang…?

Solbrille-virksomheden PREGO i Tommerup er gået i gang. De har indgået et partnerskab med Plastic Bank, der arbejder for en mere bæredygtig omstilling ved at indsamle plastik, inden det ender i verdenshavene. For hver solgt solbrille sikrer PREGO, at 4 kg plastik ikke ender i verdenshavene. Det svarer til 200 halvliters plastikflasker. Faktisk er PREGO så ambitiøse på miljøets vegne, at de garanterer at indsamle 20.000 kg plastik inden for 2 år. Og det svarer til 1.000.000 halvliters plastflasker.
 
Tusind tak for jeres inspirerende og ambitiøse commitment. Vi kvitterer ved at udnævne PREGO til månedens virksomhed i februar 2021.

Læs mere om PREGOs arbejde med bæredygtighed her

 

aggervin

 

Kan vi lide vin i Danmark?

Ja, det står vist ikke til diskussion ? Men kan vi også lave vin i Danmark?

Vores lokale vinbonde Nicolai Agger fra Ungersbjerge mellem Assens og Haarby sendte for nyligt 5 forskellige 2019-vine til verdens største vinkonkurrence, Austrian Wine Challenge, og kom hjem med ikke mindre end to guldmedaljer, to sølvmedaljer og en ”Seal of Approval”, som er en slags bronzemedalje.

Vi har også testet dem, og vi er helt enige med dommerne nede i Østrig. Nicolai Aggers vine er fremragende. Prøv selv…

Vi er meget begejstrede, når andre roser vores medlemsvirksomheder, så det er helt naturligt, at vi udnævner Agger Vin & Parkgolf til månedens virksomhed i november 2020.

 

 

plum banner3

Levende og attraktive bymiljøer med gode butikker har stor betydning i vores lokalsamfund. I Udvikling Assens snakker vi tit om, hvor vigtigt det er at handle lokalt, for hvis vi ikke bruger vores lokale butikker, så er de der ikke på længere sigt. 

Men hvad kan vi som virksomheder egentligt gøre for at støtte op om vores lokale butikker? Der er selvfølgelig mange muligheder, men her er en idé:
Hos Kiilto i Assens (det tidligere PLUM) får de ansatte selvfølgelig julegaver. Og virksomheden har udviklet en ordning, hvor de ansatte ønsker en gave fra en af de lokale butikker, som ovenikøbet har valgt at give en fin rabat til ordningen. Som en hyggelig tradition trækker alle medarbejdere en ønskeseddel fra en kollega og har til ansvar at købe og overrække gaven ved det årlige julearrangement. Ønskesedlen fungerer som rekvisition, og fakturaen sendes direkte fra butikken til Kiilto.

Vi kvitterer for den gode idé, som hermed er givet videre, og udnævner Kiilto til Månedens virksomhed i oktober 2020. 

 

mv sicom

Kan man udnævne en Månedens virksomhed, som ikke er medlem af Udvikling Assens? Ja, det kan man godt – i hvert tilfælde, hvis virksomheden er ejet af en af vores medlemsvirksomheder ?

Sicom er ny på Magtenbøllevej 140 i Vissenbjerg, hvor de deler adresse med Schmidts Radio. Sicom er specialister i at lave teleslyngeanlæg til kirker, men forleden faldt jeg over denne lille nyhed på deres Facebook-side: ”SICOM har udviklet "corona-væggen". Et hjælpemiddel tilegnet plejehjemmene, så besøg kan ske under sikre forhold. Corona-væggen består at afskærmning, et højttalersystem og en teleslynge - en kombination, som gav uventede positive resultater!” Se den fine lille film om det nye system her

Jeg bliver glad, stolt og en lille smule varm i maven, når jeg oplever virksomheder, der bruger deres kompetencer til at tænke nyt, og som rækker ud til dem, der virkelig har brug for det. På den baggrund udnævner jeg Sicom til Månedens virksomhed i september 2020.

 

strobutikkvr

 

Jeg er altid glad, når vores medlemsvirksomheder udvider. Og når det så sker lige midt i dansk erhvervslivs største økonomiske krise siden 2. Verdenskrig, tager jeg bare hatten af. Jeg er stolt og imponeret – det er tegn på meget stort overskud og tro på fremtiden.
 
Det er derfor helt oplagt, at KVR Vikar & Rekruttering og Den Nye Strøgbutik deler hæderen som Månedens Virksomhed i juni 2020.
 
KVR Vikar & Rekruttering kendes nok af de fleste som Kjær Vikar & Rekruttering. Men Flemming Kjær har købt Jobagenterne Danmark ApS, og i den forbindelse har hele kæden skiftet navn til KVR Vikar & Rekruttering. Hovedfokus er fortsat på et specialiseret koncept med match af personaleløsninger til det private og offentlige arbejdsmarked. Kæden har nu følgende afdelinger: Thy-Mors, Sydfyn, Airport samt Assens, hvor også hovedsædet holder til.
 
Susanne Knudsen har i en del år drevet Den Nye Strøgbutik i Assens og Middelfart – lækkert dametøj til gode priser. Men det var åbenbart ikke nok for den driftige dame ? Så midt i corona-krisen, så snart det blev tilladt, åbnede Susanne sin 3. butik – i Tarup-Centeret i Odense.
 
Tillykke til Susanne og Flemming – og tak for, at vi har driftige vestfynske virksomheder med udsyn og mod.

 

mv vin assens

Specialbutikker med udsøgt service har vi mange af på Vestfyn. Heldigvis. Og flere af dem forkæler os også med kundearrangementer og andre aktiviteter. Heldigvis.

Vi har dog ikke så mange, der både er specialbutik med stort udvalg og fantastisk service og har en kundeklub med gode tilbud, laver kundearrangementer med vin, musik, teater og litteratur, har et hyggeligt lokale man kan låne til sine egne arrangementer etc. etc. etc.

Men vi har én.  Og det er Vinspecialisten i Østergade i Assens, hvor Henrik Lund Nim huserer. Herudover har Henrik i øvrigt overskud til at udgive bøger, skrive klummer i Lokalavisen og – særlig vigtigt for mig – vejlede nyere virksomheder med behov for viden om detailhandelsområdet, når vi kalder på ham som ekspert. Jeg bliver helt forpustet… 

Og derfor er Henrik og hans fantastisk butik m.m. selvfølgelig Månedens Virksomhed i februar 2020. Tillykke og tak, fordi du er en så aktiv del af vores erhvervsfællesskab.

 

 

 

 

Kurser og arrangementer

20. maj 2021:
Erhvervskonference

Se alle arrangementer her...

Find datoer og mere information om vores STARTUP-info og tema-workshops for iværksættere her:

Se iværksætter-kalenderen her